WooCommerce Integratie gids

Integrate the Trustbadge into your WooCommerce website!

Voeg de Trustbadge® toe aan WooCommerce

Je gebruikt de speciaal op de Duitse markt afgestemde versie WooCommerce Germanized? Integreer de Trustbadge dan volgens deze handleiding.

Stap 1

Om de Trustbagde® in uw WooCommerce webwinkel te activeren, heeft u de Trusted Shops plugin nodig. Deze kunt u hier downloaden. Op deze pagina vindt u ook verdere informatie over de plug-in en de verschillende integratie mogelijkheden. Installeer de module via uw Admin Panel, door gebruik te maken van de functies Plugins >> Add new >> Install now.

Stap 2

Wanneer de installatie is voltooid, klik je op Plugins >> Installed Plugins>> Woocommerce Trusted Shops. Activeer de plug-in en ga verder naar Settings.
Let op: Heb je de Trustbadge® in een eerder stadium handmatig geïntegreerd? Dan moet je deze verwijderen voordat je verder gaat.

Stap 3

Voeg hier je Trusted Shops ID (beginnend met X…) in en sla de configuratie op. je Trusted Shops ID kun je o.a. in je My Trusted Shops account vinden.

Daarnaast kun je selecteren of je de Trustbadge zonder beoordelingssterren wilt laten weergeven (variant) of een afstand van de rechter onderrand van je shop wilt instellen (Y-offset).

woocommerce_step1_EN

En dat was het al! Je hebt de Trustbadge® succesvol geïntegreerd. Je kunt de functie van je Trustbadge® nu testen door als test een bestelling te plaatsen in je shop. Let erop dat helemaal aan het einde van de bestelling de Trustcard verschijnt, waarbij je kopers zich met één klik kunnen registreren voor een beoordelingsuitnodiging.

Vanaf dit moment krijgen je klanten meteen na afsluiting van de aankoop te zien dat hun bestelling beschermd is met de kopersbescherming en/of zich te laten herinneren aan het geven van een beoordeling. Om je bestaande klanten een beoordelingsverzoek toe te sturen, kun je gebruik maken van de Review Collector

Productbeoordelingen integreren

Als je gebruik maakt van de Trusted Shops productbeoordelingen, kun je ook het verzamelen en tonen hiervan op de productpagina activeren en configureren.

Screenshot_2_EN

De weergave van de productbeoordelingen kun je met behulp van verdere parameters aan het uiterlijk van je webwinkel aanpassen. Je kunt zowel de kleur van het frame rondom de box als ook de kleur en maat van de sterretjes veranderen.

Screenshot_3_EN

Als je de productbeoordelingen in Google-Shopping wilt laten weergeven, dan kun je hier de producteigenschap vastleggen die moet worden gebruikt voor de parameter Brand. Alle andere noodzakelijke parameters zoals GTIN en MPN kun je aanpassen via de bewerkingspagina van de verschillende producten.

Shopbeoordelingen configureren

Shop Review Sticker

Als je de beoordelingen van je shop naast de Trustbadge nog in een andere sticker wilt laten weergeven, dan kun je daarvoor de functie van de Review Sticker gebruiken. Activeer hiervoor onder: “Configureer je shopbeoordelingen” de functie: “Shop Review Sticker weergeven”.

Screenshot_4_EN

Rich Results (of Rich Snippets)

Als je Rich Results (of Rich Snippets) activeert, worden deze geïntegreerd op de door jou geselecteerde pagina's, zodat de beoordelingssterren worden weergegeven bij de organische zoekresultaten van Google.

Als je de shopbeoordelingen of productbeoordelingen al hebt geactiveerd op een extra tabblad in de standaard modus, dan zijn de Rich Results al geïmplementeerd in je shop. Het is beter om Rich Results in dit geval uit te zetten op de categorie- of productdetailpagina's of ze bij de stickers in de expert-modus uit te schakelen.

Rich_Snippets_en

Review Collector

Beoordelingen ontvangen van bestaande klanten

Stap 1

In de Trusted Shops plug-in heb je de mogelijkheid om al ontvangen beoordelingen te exporteren. Ons advies is om de beoordelingen van de afgelopen 30 dagen te exporteren. Download het CSV-bestand en open het in een spreadsheet (bijv. Microsoft Excel).

Screenshot_8_EN

Stap 2

Open het CSV-bestand met de spreadsheet en splits de eerste cel in meerdere kolommen.

Bij Microsoft Excel ga je daarvoor onder Gegevens (Engels: Data) naar Tekst naar kolommen (Engels: Text to Columns) en kies je als scheidingsteken de komma. Sla het document vervolgens op.

Stap 3

Klik in het configuratiemenu van Trusted Shops op de hyperlink onder „Bestellingen exporteren”.

Log in met je gegevens van My Trusted Shops en upload het zonet aangemaakte bestand.

Screenshot_9_EN

De Trustbadge rechts onder of elders in je webwinkel tonen? Responsive design deactiveren? De weergave van de productbeoordelingen aanpassen?

In de expert-modus heb je de mogelijkheid de integratie nog meer te individualiseren. Om je bestaande klanten een beoordelingsverzoek toe te sturen, kun je gebruik maken van de Review Collector.