PrestaShop Integratie gids

Handleiding van Trusted Shops voor de integratie van PrestaShop

Trusted Shops plugin installeren

Let op: onze nieuwste module vereist minimaal één versie van PHP 5.5. Wanneer u een oudere versie gebruikt en u uw PHP versie niet kunt updaten, kunt u hier een oudere versie van de module downloaden.

Vraag in de backend van uw PrestaShop de Trusted Shops Reviews Toolkit op onder "Modules >> Front-Office-functions" en klik vervolgens op "install".

Let op: Als u een oudere module gebruikt, of de Trustbadge eerder handmatig heeft geïntegreerd, verzoeken wij u deze integratie eerst te deactiveren of  te verwijderen voordat u verder gaat.

De Trusted Shops plugin is ook beschikbaar via de 'PrestaShop Addons Marketplace'. U kunt deze in uw backend handmatig downloaden onder "Modules" en aansluitend laden en installeren.

Trusted Shops Review Toolkit configureren

Stap 1

Vraag in de backend van uw PrestaShop de module van Trusted Shops op onder "Module>>Trusted Shops Reviews Toolkit". Bij versie 1.6 kunt u de module aan het einde van de menubalk vinden.

Stap 2 Log in

Als u al een Trusted Shops account heeft, kunt u zich hier met uw "My Trusted Shops" gegevens aanmelden.

Als u nog geen "My Trusted Shops" account heeft, kunt u via "Start free trial" een testaccount aanmaken, geldig voor een periode van 14 dagen.

Stap 3 Trusted Shops ID configuratie

Als u een update van een eerdere versie van de module wilt uitvoeren, is deze stap voor u niet van toepassing. De betreffende koppeling volgt dan automatisch.

Nadat u zich met uw "My Trusted Shops" gegevens  heeft aangemeld, wordt vervolgens de pagina "Configure my shops" getoond.

Hier treft u een overzicht aan van de door u geregistreerde Trusted Shops IDs. Door het klikken op “Edit” gaat u naar de pagina “Configure your Trusted Shops IDs”.

Hier kunt u uw Trusted Shops ID via het veld "PrestaShop Shop Language” koppelen aan een shop.

Stap 4

Nadat u uw Trusted Shops ID heeft gekoppeld  aan uw shop en dit heeft opgeslagen, zult u automatisch naar de “Start” pagina  gaan.

Deze pagina toont informatie over de producten van Trusted Shops die u in uw module heeft geconfigureerd.

De Trustbadge activeren

Om de Trustbadge op alle pagina's van uw shop weer te geven, gaat u in de “Trusted Shops Reviews Toolkit” naar "Service Reviews":

Bij "Show Trustbadge on all pages" selecteert u JA.

Vervolgens worden de overige instellingen voor de configuratie van de Trustbadge getoond.

U kunt bijvoorbeeld de Trustbadge zonder beoordelingssterren laten weergeven, of de afstand vanaf de rechterbenedenhoek wijzigen via “Vertical distance”. Voor nog meer configuratiemogelijkheden kunt u de “Expert” modus activeren.

Productbeoordelingen invoegen

Als u de productbeoordelingen van Trusted Shops wilt gebruiken en een overeenkomstig pakket heeft afgesloten, kunt u deze onder de  "Product Reviews" activeren.

De weergave van de productbeoordelingen kunt u door middel van meerdere parameters aan het ontwerp van uw shop aanpassen. U kunt de kleur van het kader rondom de beoordelingen vastleggen, evenals de kleur en het formaat van de sterren. Bovendien kunt u de titel waaronder de productbeoordelingen van Trusted Shops worden weergegeven, geheel naar eigen keuze aanpassen.

Als u uw productbeoordelingen in Google Shopping wilt laten weergeven, kunt u hier de producteigenschappen vastleggen die voor de parameter MPN moeten worden gebruikt. Alle overige noodzakelijke parameters zoals GTIN en Brand worden door PrestaShop voorzien van standaard velden.

Let op: Wij verzoeken u de parameters voor EAN, Brand en MPN te controleren als u uw productbeoordelingen in Google Shopping wilt laten weergeven.

Activeer de volgende optie als u niet wilt dat bij producten waarvoor nog geen beoordelingen werden verzameld, grijze sterren als jokers worden weergegeven:

Rich Snippets

Om Rich Snippets aan te zetten, navigeer dan naar "Service Reviews --> Rich Snippets".

Als u deze optie activeert, worden Rich Snippets geïntegreerd op de geselecteerde pagina’s zodat uw beoordelingssterren weergegeven worden bij de organische zoekresultaten van Google.

Als u de shopbeoordelingen of productbeoordelingen al geactiveerd heeft op een extra tabblad in de standaard modus, dan zijn de Rich Snippets al geïmplementeerd in uw shop. We raden aan om ze uit te zetten op de categoriepagina, of productpagina in dit geval, of deactiveer Rich Snippets bij de stickers in de expert modus.

RichSnippets_en