Opencart integratie gids

Trustbadge® invoegen in Opencart

Stap 1

Als gebruiker van Opencart kunt u gratis gebruikmaken van de Trusted Shops extensie op de marketplace.  Installeer deze plug-in om de Trustbadge in uw shop te integreren.

Opmerking: Let op: Om gebruik te kunnen maken van onze Trusted Shops Extension, is vQmod vereist. Instructies voor het downloaden en installeren van vQmod vindt u hier.

als u gebruikmaakt van een oudere versie van de extensie, of als u eerder de Trustbadge handmatig hebt geïntegreerd, verzoeken wij u deze eerst te verwijderen voordat u doorgaat.

Stap 2

Vraag aansluitend in de backend van uw Opencart shop, Extensions>> Modules >> Trusted Shops Reviews Toolkit het menu configuration op. Op deze locatie kunt u uw Trusted Shops ID (beginnend met X…) invoeren, waarna u vervolgens uw configuratie opslaat. Uw Trusted Shops ID kunt u o.a. vinden in uw My Trusted Shops account of in de welkomsmail die u hebt ontvangen.

Let op dat u de status van de extensie op 'enabled' is ingestelt.

Daarnaast kunt u selecteren of u de Trustbadge zonder weergave van de beoordelingen wilt laten weergeven (variant), of een afstand t.o.v. de rand rechtsonder van uw shop wilt instellen (Y-Offset).

Zo heeft u de Trustbadge® met succes geïntegreerd! U kunt de functie van uw Trustbadge® nu testen, als u bij wijze van test een bestelling in uw shop plaatst. Afhankelijk van de instellingen, zou aan het einde van de bestelling de Trustcard verschijnen, waarmee uw kopers door het klikken op de knop toestemming geven voor een beoordelingsverzoek per mail.

Als u de audit succesvol hebt doorglopen, kunnen ook uw klanten direct na het afsluiten van hun aankoop de mogelijkheid om de koperbescherming te activeren en/of een bericht te ontvangen ter herinnering om een beoordeling te geven. Om uw huidige klantengroep een beoordelingsverzoek toe te sturen, kunt u ook de  Review Collector gebruiken.

Productbeoordelingen integreren

Als u gebruik wilt maken van de productbeoordelingen van Trusted Shops, kunt u deze hier ook verzamelen en de weergave op uw pagina met productgegevens activeren en configureren:

De weergave van de productbeoordelingen kunt u via meerdere parameters aan het ontwerp van uw shop aanpassen. U kunt de kleur van het kader rondom de beoordelingen, evenals de kleur en het formaat van de sterren vastleggen. Bovendien kunt u een naam voor het tabblad vastleggen, waarin de productbeoordelingen moeten worden weergegeven.

De Trustbadge rechtsonder of elders in uw shop? De responsive weergave uitschakelen? De weergave van de productbeoordelingen aanpassen?

In de modus 'Experts' hebt u de mogelijkheid uw integratie op basis van extra opties nog verder te personaliseren. Wilt u bijv. de Trustbadge® op een andere plaats dan rechtsonder in uw shop weergeven, volg dat de stappen zoals beschreven in deze eenvoudige handleiding. De daarbij gegenereerde Trustbadge-code kunt u gemakkelijk kopiëren in het eerste veld op het tabblad ‘Experts’.