Trusted Shops gebruiken met Lightspeed (voorheen SEOshop)

Installatie

Plug-in toevoegen en installeren

Meld je aan bij je Lightspeed backend. Klik vervolgens op "Apps" in de hoofdnavigatie aan de linkerkant.

1_Backend Apps_neu-1

De AppStore die door Lightspeed wordt aangeboden, wordt geopend. In de rechter bovenhoek van de AppStore zie je een zoekvak. Voer hier de zoekwoorden "Trusted Shops" in.

2_search-1

Gebaseerd op je zoekopdracht verschijnt er nu een selectie aan apps. Selecteer de plug-in "Trusted Shops® trustmark and customer reviews" in de lijst.

2_1_Appstore

Installeer de app door op de groene knop "Install App" in de rechter bovenhoek te klikken.

3_installapp-1

Nadat je op de knop hebt geklikt, wordt de Trusted Shops plug-in automatisch geïnstalleerd door je Lightspeed backend. Wanneer de installatie is voltooid, opent er een login venster. Voer hier je aanmeldgegevens voor Lightspeed in.

4_loginTSPlugin-1

Doorloop daarna het registratieproces. Na voltooiing van het registratieproces is de Trusted Shops plug-in geïnstalleerd. Je wordt nu automatisch teruggeleid naar de configuratiepagina.

Configuratie

Nu laten we zien hoe je de Trustbadge® zichtbaar kunt maken in je webshop en kunt aanpassen aan jouw behoeften:

Trustbadge tonen, kopersbescherming integreren en shopbeoordelingen verzamelen

Met de unieke Trustbadge® technologie is het eenvoudig om klantbeoordelingen te verzamelen, te beheren en deze in je webshop te tonen. Je kunt ook heel gemakkelijk je keurmerk integreren en de kopersbescherming aanbieden.

Ga als volgt te werk om de Trustbadge te tonen in je webshop. Voer eerst in de plug-in je individuele Trusted Shops ID in in het invoerveld "Install a new Trusted Shops ID”. Je vindt je Trusted Shops ID (beginnend met X...) in de welkom email die je van Trusted Shops hebt ontvangen. Klik dan op de knop "add".

5_TSIDEingabe-1

Nadat je je Trusted Shops ID hebt ingevoerd en bevestigd, schakelt de plug-in automatisch over naar het configuratiescherm. Je kunt hier kiezen tussen de standaardmodus en de expertmodus.

Let op: De expertmodus biedt meer opties, maar het vereist wel iets meer technische achtergrondkennis.

Ga nu naar het gedeelte "Configure the Trustbadge for your shop". Hier kun je de Trustbadge aanpassen aan je individuele behoeften.

6_ConfigureTrustbadge-1

Onder "Variant" (1) kun je kiezen of je de Trustbadge met of zonder beoordelingssterren wilt tonen in je webshop.

TB

Standaard wordt de Trustbadge weergegeven in de rechter onderhoek van je webshop. Door een aantal pixels in te voeren in het veld "Offset" (2) kun je de Trustbadge omhoog verplaatsen langs de rechterkant van het scherm. Klik op "Save" om je wijzigingen op te slaan.

Na afronding van deze stappen kun je de werking van je Trustbadge testen. Plaats hiervoor een testbestelling in je webshop. Als aan het einde van de bestelling de Trustcard (“Guarantee Card") verschijnt, heb je de Trustbadge met succes in je webshop geïntegreerd en is de kopersbescherming actief.

trustcard-NL

Productbeoordelingen verzamelen en tonen

Let op: Om productbeoordelingen te kunnen verzamelen en tonen, moet je je eerst hier aanmelden bij je My Trusted Shops account. Maken de productbeoordelingen nog geen onderdeel uit van je lidmaatschap, kun je deze toevoegen via de Upgrade Center in je Trusted Shops backend.

Scroll naar beneden naar het gedeelte "Collect product reviews" als je productbeoordelingen wilt verzamelen en tonen. Vink het keuzevakje "Active" aan.

7_ActivateProductReviews-1

Nadat je het vakje hebt aangevinkt, worden nog twee vensters geopend met de keuzemenu's "Product Reviews" en “Product Review Stars".

8_productreviewsandstars-1

Productbeoordelingen

Als je de productbeoordelingen activeert, worden de beoordelingen die zijn verzameld voor een product, met behulp van een extra tabblad geïntegreerd op de productpagina.

9_Productreviewstan-1

Stel in het keuzemenu “Product Reviews" de optie "show" in om deze functie te activeren.

10_showproductreviews-1

Nadat je de integratie op de productpagina's hebt geactiveerd, kun je in de volgende stap de weergave aanpassen aan je individuele behoeften.

11_configproductreviews-1

Het is mogelijk om de kleuren van het kader (1), de beoordelingssterren (2) en de achtergrond (3) aan te passen aan de stijl van je webshop. Voer hiervoor de overeenkomstige hexadecimale code in in het betreffende invoerveld.

Beoordelingssterren

Het is ook mogelijk om op de productpagina onder de productnaam de beoordelingssterren voor het product te tonen.

reviewstarsFE

Als je deze functie wilt gebruiken, kies dan de instelling "show" in het keuzemenu “Product Review Stars".

13_showproductreviewstars-2

Vervolgens kun je de weergave van de beoordelingssterren voor de productbeoordelingen naar wens configureren.

14_Configproductreviewstars-1

Je kunt de kleur van de sterren (1), de grootte van de sterren (2) en de cijfergrootte (3) instellen. Voer de hexadecimale code voor de gewenste kleur van de sterren in in het invoerveld. Je kunt de grootte van de sterren en de cijfers aanpassen door het gewenste aantal pixels in te voeren in de betreffende velden.

Multishops configureren met meerdere Trusted Shops ID's

Heb je een multishop, bijvoorbeeld om je producten aan te bieden in verschillende talen? Dan moet je meerdere Trusted Shops ID's gebruiken. Hier vertellen we hoe je je webshop individueel kunt inrichten met meerdere Trusted Shops ID's.

Om een webshop te configureren in meerdere talen, moet je aanvullende talen hebben toegevoegd in de Lightspeed backend. Hier vind je meer informatie over het opslaan van meerdere talen in Lightspeed.

Installeer de extra talen en ga dan weer naar de Trusted Shops plug-in. Selecteer hiervoor het onderdeel "Apps" (1) in het menu aan de linkerkant en klik op "Purchased Apps" (2).

15+16-1

Selecteer de plug-in "Trusted Shops® trustmark and customer reviews" in de lijst die wordt geopend en klik dan op de knop "Go to App".

17_GoToApp-1

De overzichtspagina van de Trusted Shops plug-in wordt weer geopend, waar je nog een Trusted Shops ID kan invoeren in het veld "Install a new Trusted Shops ID". Klik vervolgens op "add".

18_SprachshopTSID-1

Nu wordt automatisch het configuratiescherm geopend van het Trusted Shops ID dat je zojuist hebt toegevoegd. Configureer de nieuwe webshop naar wens zoals hierboven beschreven, onafhankelijk van je hoofdwebshop.