Trusted Shops gebruiken met Shopify

Installatie

Plug-in toevoegen en installeren

Als gebruiker van Shopify kun je gebruikmaken van de gratis Trusted Shops-plug-in "Trustbadge: Reviews Toolkit". Deze kun je hier downloaden in de Shopify App Store. Klik op "Add app" om de plug-in te installeren.

Let op: Als je de Trustbadge eerder handmatig hebt geïntegreerd, verwijder de handmatige integratie dan voordat je verder gaat.

AddAppShopfiyStore

De Shopify App Store kan trouwens ook direct vanuit de backend van Shopify worden gevonden. Selecteer hiervoor het menuonderdeel "Apps" in de hoofdnavigatiebalk aan de linkerkant van het scherm en klik vervolgens op "Visit the Shopify App Store".

ShopifyAppStoreEN

Zoek binnen de App Store naar "Trustbadge" met behulp van de zoekfunctie. Klik nu op de app "Trustbadge: Reviews Toolkit" in de zoekresultaten.

InstallModule-1

Je komt nu bij dezelfde overzichtspagina van de app als hierboven beschreven. Klik op de knop "Add app".

AddAppShopfiyStore

Klik op "Install App" in het venster dat wordt geopend. Hiermee accepteer je de gebruiksvoorwaarden voor het integreren en het gebruik van de plug-in je webshop.

PermissionsEN

Configuratie

De Trusted Shops-plug-in is nu met succes geïnstalleerd in Shopify. Vervolgens laten we zien hoe je de Trustbadge® technologie kunt integreren en naar behoefte kunt configureren.

Trustbadge tonen, kopersbescherming integreren en shopbeoordelingen verzamelen

Met de unieke Trustbadge® technologie is het super eenvoudig om klantbeoordelingen te verzamelen, beheren, en deze in je webshop te laten zien. Je kunt ook heel gemakkelijk je keurmerk integreren en de kopersbescherming aanbieden.

Als de plug-in niet automatisch wordt geopend na de installatie, klik dan op het menuonderdeel "Apps" in de hoofdnavigatie van je Shopify-backend. In het overzicht dat volgt, zie je onder "Installed Apps" de plug-in "Trustbadge: Reviews Toolkit". Klik erop om naar het configuratiemenu te gaan.

ModuleInstalledEN

Klik onder "Settings" in het "General Configuration"-gedeelte op "Edit".

ConfigureTB-4

Vervolgens kun je je Trusted Shops-ID (beginnend met X...) dat je hebt ontvangen in je welkomstmail, invoeren in het invoerveld "Trustedshops ID". Hiermee wordt de Trustbadge in je webshop geïntegreerd.

trustbadge_trustmark+reviews_EN

De Trustbadge wordt standaard in de rechter onderhoek van je webshop getoond. Je kunt de Trustbadge langs de rechterkant van het scherm omhoog verplaatsen door een aantal pixels in te voeren in het veld "Y offset". Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als anders belangrijke elementen van je webshop bedekt zouden worden door de Trustbadge. Klik daarna op "Save".

ConfigureTB2

Als je de Trustbadge wilt laten zien zonder beoordelingssterren, kun je dit doen door instellingen in de geavanceerde configuratie aan te passen.

Let op: De geavanceerde configuratie biedt opties, maar er is wel grondige kennis van programmeren voor nodig.

Activeer eerst de geavanceerde configuratie door in de "Advance mode" op de knop "Off" te klikken. De knop geeft nu "On" weer en er verschijnt een invoerveld. Klik nu op de link "here" onder het invoerveld om de standaard programmacode te genereren. Deze kun je vervolgens aanpassen.

TBAdvanceMode

Met de coderegel 'variant' kun je bepalen of de Trustbadge moet worden getoond met of zonder beoordelingssterren.

Als je de Trustbadge zonder beoordelingssterren wilt, vervang dan de bestaande coderegel ˈvariantˈ door de volgende:

ˈvariantˈ: ˈdefaultˈ, /* default, reviews, custom, custom_reviews */

Gebruik voor de Trustbadge-variant mét beoordelingssterren de volgende coderegel:

ˈvariantˈ: ˈreviewsˈ, /* default, reviews, custom, custom_reviews */

TB-3

Kopieer de aangepaste code in zijn geheel naar het rode invoerveld in de plug-in en klik op "Save".

ConfigureTBWithWithoutStarsNew

De plug-in geeft aan dat de Trustbadge met succes is geïntegreerd. Als de Trustbadge naar behoren is geïntegreerd, zie je in het "General Configuration"-gedeelte onder "Badge Status" de tekst "Enabled".

TBEnabled

Nadat je deze stappen hebt afgerond, kun je de werking van je Trustbadge testen. Plaats daarvoor een testbestelling in je webshop. Als aan het einde van de bestelling de Trustcard verschijnt, is de Trustbadge met succes in je webshop geïntegreerd. De kopersbescherming is actief en er worden shopbeoordelingen verzameld.

trustcard-2

Productbeoordelingen verzamelen en tonen

Let op: Om productbeoordelingen te kunnen verzamelen en tonen, moet je je eerst hier aanmelden in je My Trusted Shops account.

Als je productbeoordelingen hebt geboekt, worden deze automatisch verzameld. Je hoeft hiervoor geen instellingen te veranderen in de plug-in.

Productbeoordelingen

Als je de verzamelde productbeoordelingen wilt laten zien in je webshop, klik dan in het "Settings"-gedeelte van de plug-in eerst onder "Product Reviews Configuration" op "Edit".

ActivateProductReviews

De configuratiepagina wordt geopend. Activeer de functie "Display Product Reviews", zodat de knop op "On" komt te staan.

DisplayProductReviewsEN

Hiermee activeer je de weergave van de productbeoordelingen op de productpagina's van je webshop.

ProductReviewStickerFrontendEN

Je kunt de weergave van de productbeoordelingen vervolgens met behulp van de andere invoervelden in de plug-in aanpassen aan je eigen behoeften. In het veld "Intro Text" kun je een korte introductietekst invoeren (bijv. "Wat onze klanten zeggen"). Met het veld "Border Color" kun je daarnaast de kleur van de omranding aanpassen. Voer hiervoor rechtstreeks de hexadecimale waarde van de gewenste kleur in in het invoerveld of kies de kleur met behulp van het kleurvak. Ten slotte kun je met behulp van de vervolgkeuzelijst "Language" de taal van de Product Review Sticker kiezen.

ConfigureProductReviewsStickerEN

De introductietekst in het veld "Intro Text" wordt weergegeven onder de productnaam in de Product Review Sticker op de productpagina.

ProductReviewStickerIntroEN

Let op: Als je een standaardsjabloon gebruikt, moet je mogelijk het ID van het overeenkomstige HTML-element invoeren, waarin de Product Review Sticker wordt weergegeven. Dit kun je doen met "Append Id".

ProductReviewsStickerPositionEN

Klik ten slotte op "Save" om je wijzigingen op te slaan. In de plug-in wordt nu onder "Product Reviews Status" aangegeven dat de weergave van productbeoordelingen is geactiveerd.

ProductReviewStickerEnabledEN

Geoptimaliseerde verzending van beoordelingsverzoeken

Beoordelingsverzoeken worden standaard na zeven dagen automatisch verzonden door Trusted Shops. Als je deze periode wilt aanpassen, bijvoorbeeld omdat je producten een langere leveringstermijn hebben, kun je dat hier  doen in je My Trusted Shops-account.

De Review Collector: beoordelingen ontvangen van bestaande klanten

Let op: Door het gebruik van de Review Collector bevestig je dat je vooraf toestemming hebt gekregen van je klanten om hun gegevens over te dragen naar Trusted Shops ten behoeve van de verzending van beoordelingsverzoeken via e-mail.

Met de Review Collector kun je veel beoordelingen verzamelen met minimale handmatige inspanningen. Shopify biedt de nodige functionaliteit om de noodzakelijke klantgegevens voor te bereiden.

Klik op het menuonderdeel "Orders" in de hoofdnavigatie van je Shopify-backend. Er wordt een overzicht geopend; klik hierin bovenaan op "Export".

ExportOrdersEN

Er wordt een pop-upvenster geopend. Selecteer hier de optie "Orders by date" en definieer een periode waarvoor je orders wilt exporteren (bijvoorbeeld de afgelopen twee maanden). Selecteer dan de optie "CSV for Excel, Numbers or other spreadsheet programs" en bevestig je export door op de knop "Export orders" te klikken.

ExportOrdersByDate

Je krijgt nu per e-mail een csv-bestand toegestuurd. Sla dit op en open het in een spreadsheetprogramma zoals Microsoft Excel. Maak nu een nieuw, leeg bestand aan in het spreadsheetprogamma, naast het csv-bestand dat al geopend is. Kopieer de kolommen "Email", "OrderNumber", "FirstName" en "LastName", precies in die volgorde, van het csv-bestand naar het nieuwe bestand. Verwijder daarna de eerste regel met de kolomtitels van het nieuwe bestand en sla de nieuw gecreëerde tabel op op je computer als xls- of xlsx-bestand.

Je hebt nu je klantgegevens voorbereid in Shopify. Meld je nu hier aan bij je My Trusted Shops-account om de gegevens te importeren in de Review Collector en de beoordelingsverzoeken te versturen. In dit artikel leggen we uit hoe dit verder in zijn werk gaat.